Personvernerklæring

KANONIE DESIGN, SYNNE AARBØ, PERSONVERNERKLÆRING

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Kanonie Design samler inn og bruker personopplysninger.

1. Om nettstedet www.kanonie.no

Nettstedet kanonie.no eies og drives av Kanonie Design med org.nr. 920 848 869, Fitjarvegen 1528, 5419 FITJAR. Formålet med nettstedet er å gi kunder mulighet til å se og kjøpe Kanonie Design sine produkter over internett, og å få de levert hjem til kundene.

ANSVAR KANONIE DESIGN er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet.
Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av våre databehandlere. Det er kun Kanonie Design med underleverandører som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Våre databehandlere er:
Wordpress – Woocommerce netthandel.
Domeneshop – serverdrift.

En egen databehandleravtale mellom Kanonie Design og databehandlerene regulerer hvilken informasjon de har tilgang til og hvordan den skal behandles.

2. Hvilke opplysninger samles inn

Opplysningene vi behandler er både personlig identifiserbar, og ikke-personlig identifiserbar informasjon om deg. Personlig identifiserbar informasjon kan identifisere deg som enkeltperson. Ikke personlig identifiserbar informasjon er informasjon og andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet. For å kunne levere varene du har bestilt, og kontakte deg med informasjon og oppdateringer relatert til bestillingen din, trenger vi:
– Navn,
 - Adresse, 
 - Telefonnummer, 
 - E-postadresse,

Denne informasjonen er vi pålagt å oppbevare i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering, og eventuell garanti- og returhåndtering. Kanonie Design er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes. 
– Informasjon om bruk av nettsiden, i form av blant annet statistikk som viser: hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, søkeord, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilken nettleser som benyttes.
Kanonie Design knytter ikke denne opplysningen direkte til deg som bruker. Det gjør det mulig for oss å utarbeide stadig bedre og mer brukervennlige tilbud. (Se mer om webanalyse og informasjonskapsler nedenfor)

3. Hvordan opplysninger samles inn

Du kan komme til å gi Kanonie Design informasjon om deg selv på flere måter ved besøk eller kjøp i vår nettbutikk, ved opprettelse av kundekonto, eller ved henvendelser til Kanonie Design kundeservice.

• REGISTRERING AV KUNDEKONTO
For å dra nytte av fordelene ved våre tilbud kan du velge å registrere en kundekonto på nettstedet vårt. For å opprette en kundekonto hos oss, må du oppgi ditt mobilnummer, en gyldig e-post-adresse, ditt navn og ditt postnummer. Det er ikke nødvendig å opprette en kundekonto for å handle hos Kanonie Design, men med din egen kundekonto vil du slippe å fylle inn alle personopplysningene dine neste gang du handler hos oss. Du vil også få tilgang til din kjøpshistorikk.

 
• KONKURRANSER OG KAMPANJER
Vårt nettsted, Facebook- eller Instagram-side, kan inneholde nyheter om konkurranser eller kampanjer du kan delta i. Vi bruker informasjonen du gir oss for å styre kampanjen (for eksempel, for å kontakte deg hvis du vinner).

• E-POST
Ved spørsmål om ordre, levering eller annet per e-post, kan du gi oss visse opplysninger som f.eks. e-postadressen for at vi skal kunne fullføre forespørselen din.

• NYHETSBREV
På vår nettside kan du registrere deg som mottaker av vårt nyhetsbrev på e-post. Påmelding til nyhetsbrev fra Kanonie Design er gratis og ikke bindende. Det er mulig å si opp abonnementet når som helst.


• INFORMASJON SAMLET INN VED HJELP AV AUTOMATISERTE VERKTØY
Vi kan bruke informasjonskapsler, pixeletiketter, loggfiler og annen teknologi for å samle inn visse opplysninger om de besøkende på nettstedet vårt, bruken av våre elektroniske tjenester og henvendelser med våre nyhetsbrev og elektroniske annonser. Kanonie Design knytter ikke disse opplysningene direkte til deg som bruker.

WEBANALYSE OG INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES)
Data blir logget i den hensikt i å optimalisere nettstedet for å øke brukervennligheten for våre besøkende.

En informasjonskapsel (cookie) er en liten datafil som lagres i nettleseren på datamaskinen din. Den husker hvilke produkter du legger i handlekurven, og hvor mange du har valgt av hvert produkt slik at du slipper å starte på nytt hvis du blir avbrutt i handlingen.

Informasjonskapsler henter også inn informasjon som hjelper oss med å forbedre nettsiden, slik at kundene våre skal få en så god brukeropplevelse som mulig. Blant annet registreres hvilke nettsider som sender brukere inn på siden vår, hvor mange som besøker oss, og hvilke sider som er populære. Vi har kun mulighet til å se statistikk, ikke den enkeltes brukermønster. For å gi riktig format på visningen av siden vår, registreres også hva slags enhet som brukes (mobil/PC).

En såkalt «permanent informasjonskapsel» kan i tillegg kjenne deg igjen neste gang du besøker nettbutikken vår, men hvis du ønsker det kan du slette informasjonskapsler i nettleseren din etter at du har gjennomført bestillingen.

Dette er standard teknologi som benyttes på de fleste nettsteder i dag. Flertallet av nettlesere som Opera, Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome er innstilt til å akseptere informasjonskapsler automatisk. Ønsker du ikke at slik informasjon skal lagres i din nettleser må du selv gå inn i innstillingene i den aktuelle nettleseren og deaktivere denne funksjonaliteten. Merk at denne innstillingen kan føre til at enkelte nettsteder ikke fungerer optimalt.

Kanonie Design benytter seg av Google Analytics til nettstedsmåling. Verktøyet gir oss informasjon om blant annet hvor mange som besøker nettstedet, hvilke sider som er mest besøkt, hvor lenge besøket varer, hvilke nettlesere som brukes og hvilke nettsteder de besøkende kommer fra. Ingen av opplysningene brukes til å identifisere enkeltpersoner. Informasjonen benyttes i forbindelse med drift og videreutvikling av nettsiden vår, samt googleannonsering.

4. Formålet med informasjon som behandles

Formålet med informasjonen som innhentes er
– For å kunne gi tilgang til våre produkter og tjenester.
– For å kunne sende relevant informasjon.
– For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester.
– For å forbedre våre produkter, tjenester og nettside.

5. Det rettslige grunnlaget for behandlingen

Samtykke
Kanonie Design behandler personopplysninger i forbindelse med frivillige tjenester som å bestille varer og markedsmateriell, eller melde seg på nyhetsbrev, konkurranser osv. Behandlingsgrunnlaget er i disse tilfellene samtykke fra eller avtale med deg.

Rettslig forpliktelse
Kanonie Design behandler personopplysninger som er nødvendige for kunne gjennomføre bestillinger, og av hensyn til etterlevelse av rettslige forpliktelser eller relevant lovgivning, slik som bokføringslov og forbrukervernlovgivning.

Berettiget interesse
Kanonie Design behandler uidentifiserbar personinformasjon slik som adferdsmønstre ved bruk av nettstedet Kanonie.no. Denne informasjonen brukes til å analysere hvordan våre tjenester benyttes, slik at vi kan forbedre våre produkter og tjenester samt tilpasse informasjon og markedsføringstiltak. Behandlingen av disse personopplysningene gjøres med bakgrunn i en interesseavveining med beslutning om berettiget interesse for behandlingen.

6. Om deling av personopplysninger / utlevering til tredjeparter

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak gjelder samarbeidspartnere tilknyttet tjenestene, blant annet BRING og STRIPE som trenger enkelte opplysninger for å kunne levere tjenester til oss eller til deg, f.eks. for frakt og betaling. Disse bedriftene har ikke lov til å bruke denne informasjonen til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.

Følgende selskap er sentrale når dine opplysninger behandles:
BRING – forsending av varer
Vi benytter BRING/POSTEN som transportør av varer mellom oss og deg.

STRIPE – betaling med kort
Ditt kortnummer oppbevares ikke av oss. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.

Opplysninger om deg og din bruk av tjenestene kan også deles med samarbeidspartnere for å kunne gi deg relevant reklame og anbefalinger, i analyseformål og for å forstå markedstrender.

Drip – System for utsendelse av nyhetsbrev på e-post. Kun relevant ved påmelding.
Facebook – Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering. Kun relevant dersom du benytter Facebook.
Instagram – Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering. Kun relevant dersom du benytter Instagram.

Google Analytics – Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering.

7. Hvordan lagres/slettes informasjonen

Dersom Kanonie Design ikke lengre har grunnlag for å behandle personopplysningene som er samlet inn, slettes disse. Denne slettingen skjer rutinemessig ved årlig gjennomgang av hver enkelt database.


KUNDEKONTOER
Vi beholder kundeinformasjon så lenge kundekontoen er aktiv eller etter behov for å levere tjenester og kunne overholde våre juridiske forpliktelser. For å følge obligatorisk lov, Bokføringsloven og Hvitvaskingsloven må personopplysninger oppbevares i 5-10 år.

KONKURRANSER OG KAMPANJER
Ved konkurranser på nettsiden blir personopplysningene lagret til konkurransen er avsluttet, vinneren trukket og kontaktet. Ved konkurranser gjennomført i sosiale medier blir personlige opplysninger liggende igjen.

KUNDESERVICE
Henvendelser på e-post til vår kundeservice blir lagret frem til saken er ferdig behandlet.

NYHETSBREV
Kanonie Design sender, etter samtykke fra kunder, nyhetsbrev på mail. Opplysningene blir kun brukt til utsendelse av nyhetsbrev. Du kan avslutte ditt abonnement ved å benytte linken nederst i nyhetsbrevet.. Når du avslutter ditt abonnement flyttes informasjonen din til en liste over avmeldte abonnenter. På den måten er du sikret at du ikke mottar fremtidige utsendelser. Dersom du ønsker å slette denne informasjonen kan du ta kontakt med oss.

8. Dine rettigheter

Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg. Hvis opplysningene er feil kan du be om at opplysningene rettes eller fjernes. Vi kan ikke fjerne opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak til å beholde opplysningene, som f.eks. uoppgjort gjeld. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformål. Du kan kontakte oss enten ved å sende et brev til Kanonie Design, Fitjarvegen 1528, 5419 Fitjar eller ved å sende en e-post til team@kanonie.no.


Dersom du mener at Kanonie Design ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no

9. Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon er:
Kanonie Design,
Fitjarvegen 1528

5419 Fitjar
Telefon 95 99 62 44
E-post: team@kanonie.no
Nettsted: https://kanonie.no